Scouting Regio Noord Holland Midden maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken en social media.

Speltakken

Een gezonde groep is erg belangrijk bij Scouting. Er zijn vele groepen die goed functioneren en een gezonde basis hebben, maar er zijn ook groepen die de kansen die zich aanbieden niet kunnen benutten. Om deze reden is het project Groepsontwikkeling opgestart. In september 2011 is dit project ook in onze regio van start gegaan. Doel is om alle groepen in de regio het project te laten meemaken, dus ook de groepen die niet in een crisissituatie verkeren.

Waarom groepsontwikkeling?

De doelen van het project groepsontwikkeling zijn:

  • Groepen met behulp van een kwaliteitsinstrument inzicht geven in hun eigen ontwikkelkansen.
  • Groepen ondersteunen bij de totstandkoming van kwaliteitsplannen.
  • Groepen ondersteunen bij werving en groei van kader- en jeugdleden.
  • Monitoren en kennisontwikkeling op het gebied van groepsmanagement en ledenontwikkeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onderzoek en analyses.
  • Bij de groepen waarmee gewerkt wordt de invoering van de nieuwe producten in gang zetten.
  • Op basis van analyses en onderzoek wordt gekeken welke groepen gezond zijn en goed functioneren en welke groepen ondersteuning nodig hebben. Zo hoopt Scouting Nederland ervoor te zorgen dat alle groepen in Nederland gezonde en vitale groepen worden.

Wat moet je doen?

Het project Groepsontwikkeling start met de intake, waarin een deel van de kaderleden in 3 dagdelen (een aantal gesprekken) kennismaakt met de regiocoach en de seniorcoach. Vervolgens wordt er verder gegaan met de light-scan. De light-scan omvat onder andere een vragenlijst die verspreid wordt onder leden, kaderleden, ouders, oud-leden en oud-kaderleden. Aan de hand van de uitkomst van deze vragenlijst hebben de regiocoach en de kaderleden van de groep een gesprek en stellen zij een plan van aanpak op om de aandachtspunten te verbeteren. Een onderdeel van dit plan is in ieder geval het volgen van twee workshops, welke door de regiocoach worden verzorgd.

Nog vragen?

Neem voor meer informatie contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Secretaris en voorzitter gezocht!

Wij zijn op zoek voor de
regio naar een secretaris en
voorzitter denk jij dat je ons kunt

helpen en vind je het leuk om hier over te praten, neem dan contact op met ons bestuur

Vacatures

Regelmatig zijn wij op
zoek bij de regio
naar vrijwilligers die ons willen helpen.
Wil jij ons helpen, kijk op onze vacature pagina of neem contact op met het regiobestuur en meldje aan