Verslag RSW Zaanstreek, Spaarnwoude, 16 en 17 april 2016

Midden op ''de Peddelpoel'' staat een heel bijzondere boom; De Toekomstboom! Deze boom zorgt voor al het mooie en goede leven op aarde. Helaas bereiken ons rampzalige berichten. rswzaanstreek2Activisten vinden de Toekomstboom maar niets en willen deze bijzondere boom dan ook gaan omhakken! Hebben ze mooi hout om een lekker warm vuurtje van te stoken.... Dit mag niet gebeuren!

Tientallen Scouts van 13 verschillende milieugroeperingen verzamelen zich zaterdag 16 april rond de Toekomstboom om hun plannen te bespreken. Het doel; koste wat kost de Toekomstboom beschermen en strijden voor het behoudt van deze bijzondere boom! Zij laten zich niet gek maken door de vele demonstraties van de activisten die de boom willen gaan kappen. Zij voelen zich verantwoordelijk voor de planeet aarde en hun medemens.

De onderlinge strijd was zwaar. Vele kampen zijn opgebouwd, hersteld en weer afgebroken, tochten zijn gelopen, bergen beklommen, wateren bevaren en maaltijden bereid. Mentaal en fysiek gingen zij de strijd met elkaar aan met als resultaat; de Toekomstboom is gered! Op 17 april hebben de milieugroeperingen de activisten kunnen overtuigen de Toekomstboom te laten staan. Het is gelukt!

Een zware strijd heeft uiteindelijk de volgende top 3 opgeleverd:
* 3e plaats: For all seasons, Margaretha Sinclair, Scouting Assendelft
* 2e plaats: De Toekomstblaadjes, Hannie Schaftvendel, Scouting Krommenie
* 1e plaats: Save the tree society, St. Aloysius, Scouting Assendelft

rswzaanstreek1Iedereen weer ontzettend bedankt voor zijn/haar inzet en gezelligheid. Wij wensen de Verkenners van Scouting Assendelft veel succes en plezier op de L.S.W.
Graag tot volgend jaar!

Aankomende trainingen:

Geen gebeurtenissen gevonden

Aankomende activiteiten:

Geen gebeurtenissen gevonden